Dagens Budskap 18/4

Kortet vänder sig till all känslomässig disharmoni som kan påverka dina val och din omgivning. Det representerar även behovet av att se till helheten och hur obalanser kan påverka det.

Kärlek och rädsla. Hur många gånger har du hört sägas att ett val eller en handling gjordes utifrån rädsla eller kom sig av en persons osäkerhet och tvivel? Eller tvärtom att det gjordes utifrån kärlek?

När vi blir attackerade av andra på olika sätt kan vi reagera eller hämnas för att vi är arga eller rädda, men vi kan oxå agera för att vi känner kärlek till oss själva och vill belysa en orättvisa och förhindra ytterligare orättvisor. Vi kanske väljer att inte ta en risk eller att inte göra förändringar i våra liv för att vi är rädda för en okänd framtid. Men vi kan oxå välja att inte ta en risk som kan förändra våra liv för att vi älskar det liv vi redan har. Vi kan plågas av tvivel men vi kan även vara förblindade av kärlek.

Vad motiverar dina handlingar allra mest? Rädsla eller kärlek? De flesta av våra handlingar motiveras faktiskt lika mycket av både rädsla och kärlek. Rädsla och kärlek, precis som skapelse och förstörelse, kan inte existera utan den andre. De kan till och med verka vara samma kraft beroende på ens perspektiv.

Vad är det som motiverar dig till att avsluta en vänskapsrelation eller kärleksrelation som orsakar dig smärta eller obehag? En person kan säga att du gjorde det för att du var rädd för att fortsätta bli sårad. En annan kan säga att du gjorde det av respekt och kärlek till dig själv och för att du vet att du förtjänar bättre. Du kan oxå vara motiverad att stanna i relationen för att du är rädd för att lämna, eller för att du är så förälskad i personen att du är villig att förlåta den som sårade dig och ge den en andra chans.

Kortet signalerar ett behov av att se att du ofta motiveras av båda dessa krafter på samma gång. Rädsla och kärlek är två halvor av samma helhet och båda går in i varandra. Men, en skadlig obalans kan uppstå när rädslan blir den dominerande kraften som då hindrar dig från att bryta dig loss från smärtsamma situationer eller relationer och som då hindrar dig från att leva ett lyckligt och produktivt liv.

Kortet tar även upp ämnet ”undertryckande” och ”uttryckande”. Undertryckta känslor kan leda till sjukdom. Känslomässig stress kan till exempel visa sig i form av depression, ångest, oro, högt blodtryck och inflammation i kroppen. Det kan alltså vara direkt skadligt att trycka undan rädsla, ilska, sorg och andra tyngre känslor.

Kortet säger inte att livet alltid är menat att levas ”på rätt köl”. Livet kommer alltid bjuda på stunder då du skriker ut din glädje eller lider i tysthet. Men om du uttrycker istället för undertrycker kommer livet bli lättare att leva och du kommer helt klart minska på lidandet.

Det är bättre att vara proaktiv och medveten när det kommer till dina känslor. Ignorera dem aldrig!

Änglarna avslutar med att säga:

Vänta lite kära du! Även fast du är redo och väldigt sugen på att sätta igång så kan det finnas något som behöver åtgärdas först som att till exempel göra upp en plan. Nu ska du inte kasta dig in i något utan att först ha hela bilden klar för dig. Du behöver vara klar över detaljerna. Så vänta tills du har räknat ut allt. Kom ihåg att vi Änglar alltid står vid din sida och väntar på att hjälpa dig.

Kram ❤️❤️

//Emma

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *